Etiketter

, ,

För någon tid sedan ägde en våldtäkt rum, en våldtäkt så brutal att den t.o.m. höjde sig över den stundom slentrianmässiga rapporteringen dessa händelser plägar få. Fyra killar i övre tonåren våldtog två svenska tjejer och misshandlade dem grovt, bl.a. med batong. Aftonbladet rapporterar från rättegången och visar samtidigt fyra profiler på gärningsmännen – två svenskar, en finne och en somalier. Det verkar alltså vara ett etniskt blandat gäng där de majoriteten är svenskar.

Men vänta lite nu! När man kollar på Efterlysts reportage om dådet ser man ju något helt annat! Jag citerar: ” De fyra männen var cirka 17-20 år. De var svarta och talade svenska med brytning.” Samtliga är alltså somalier – men hur kan AB då hävda att de är svenskar? Jo, förmodligen är det så att tre av de fyra kulturberikarna har skaffat sig medborgarskap här, två av dem i Sverige och en i Finland. Då blir de plötsligt inte utlänningar längre.

På det här viset vrider media till debatten (”svenskar begår de flesta våldtäkter”) och vad det här räknas som i statistiken är inte svårt att gissa. När man läser såna här vilseledande, ja rentav lögnaktiga artiklar som inte syftar till annat än att blanda bort korten för medelsvensson så uppfylls man av ursinne. Det är tamigfan för jävligt att reportrar på en av Sveriges största tidningar kan bete sig på det här viset och är ytterligare ett bevis på att media i detta land ägnar sig åt propaganda.