Etiketter

, ,

Igår eftermiddag blev jag uppringd av Radio Uppland, som ska göra ett reportage om de mindre partier som försöker ta sig in i kommunfullmäktige. Enligt uppgift så skulle jag få välja tre kommunala frågor att ta upp och alltihop planerades ta en halvtimme.

Panik! Så avtrubbad har jag inte blivit ännu att man inte blir lite nervös inför ett framträdande i media. Efter ett par timmars studier av kommunens budget samt riktlinjer för nämndernas arbete så ansåg jag mig ha både byxor och hängslen på mig inför intervjun, som ägde rum i förmiddags.

Naturligtvis blev det en västgötaklimax. Intervjun tog max tio minuter och de där frågorna hade jag kunnat klara av i sömnen. Det jag oroade mig mest för under intervjun var om jag talade för fort eller inte. Nå, bättre att vara välförberedd än att bli överraskad.

Igår var dessutom vår beställda annons införd i UNT. De bråkade en hel del om den och till slut fick vi bara föra in partiloggan. Ganska fånigt. Vi ville ha med texten ”Vi säger vad du tänker”, men det tyckte den ansvarige utgivaren Lars Nilsson var främlingsfientligt. Man tar sig för pannan.

Det här är nog utan tvekan vår bästa valrörelse någonsin. Tidigare år har i princip all tid gått åt till att springa omkring och dela ut valfoldrar och valsedlar. Det slipper vi nästan helt nu och kan istället fokusera på annat, såsom kandidatkontakter, bloggande, läsa på inför intervjuer, medlemsmöten och torgutdelningar.

Det ser lovande ut.

Annonser