Etiketter

,

I ett reportage från vårt riksdagskansli går författaren och journalisten Pontus Mattson runt i de ännu halvtomma korridorerna och intervjuar våra nyvalda ledamöter Fransson och Isovaara om stöket och improvisationerna i början. Avslutningsvis ställer Mattsson den ironiska frågan om det rör sig om illvilja eller nybörjartakter att pressekretariatet inte svarar när man ringer, att epostfrågor förblir obesvarade och att SD-kurirens hemsida ligger nere.

Ja, det kan man onekligen fråga sig. De två första beror nog huvudsakligen på nybörjartakter, även om det nog finns en och annan enskild journalist som får vänta lite extra länge på svar som betalning för gammal ost. Riksdagskansliet byggs upp från grunden och de andra partierna har minst 20 och i vissa fall ett par hundra års erfarenhet av parlamentariskt kansliarbete på riksnivå.

Den sista är nog däremot ren klantighet. Det är ärligt talat helt oacceptabelt att partitidningens hemsida har legat nere så här länge. Det är ju en verksamhet som vi har klarat tidigare och då kan vi inte gärna skylla på oerfarenhet.

Nu vet jag att det är saker på gång vad gäller pressverksamheten, men det framstår som så jävla taffligt att Kuriren inte ens finns uppe. Sidan behöver komma upp NU, även om det bara är i provisoriskt skick.