Jag såg ett kvitterinlägg ikväll av Lena Sundström där hon gör sig lustig över att någon lokal SD-politiker har sagt att ingen sverigedemokrat borde prata med henne.

Egentligen tycker nog jag att s.k. ”svartlistning” är en ganska bra idé policy för väldigt många av våra folkvalda. Man ska ju komma ihåg att de flesta av oss faktiskt inte är särskilt vana att hantera journalister. Om man då har haft flera dåliga erfarenheter av en viss namngiven journalist så är det väl egentligen inte alls konstigt om man slutar prata med dem helt? Det är faktiskt inte så att det föreligger någon direkt skyldighet att prata med varenda journalist som hör av sig. En slipad kvällstidningsjournalist har nog inga större svårigheter att snacka bort en oerfaren lokalpolitiker och då är det ärligt talat det mindre av två onda ting att bara säga ”inga kommentarer” och lägga på luren.

Så, ett tips till alla nyvalda därute som precis påbörjat sina svarta listor: om Lena Sundström, Hans Bülow eller Ann-Charlotte Marteus ringer er  – svara inte. Lägg på luren och ta en kopp te istället.

Annonser