Etiketter

,

Okej. Dagens lill-snackis är att Isak Nygren deltagit på forumet Nordisk.nu och där skrivit det ena och det andra om lämpligheten i att vita och svarta skaffar barn. Detta har förutsägbart nog uppmärksammats av Expo. Nu är dags att lära sig några saker:

1. Du är alltid offentlig. Säg aldrig något som du inte skulle kunna säga med en mikrofon i ansiktet. Aldrig, aldrig, aldrig.

2. När Expo ringer: lägg på. När Expo skriver till dig (oavsett om det är via mail, på Facebook eller på twitter): svara inte. Aldrig. Förr var det här onödigt att påpeka, men uppenbarligen behöver det sägas nu: Expo är inte dina kompisar. De pratar inte med dig på grund av din bländande personlighet utan för att få ur dig något citat som de kan köra i tidningen. Det här gäller även om man råkar träffa någon Exposkribent öga mot öga eller på krogen eller liknande. Vi är alltid i tjänst och det är de också.

3. Om du verkligen har sagt eller gjort något skitkorkat, håll käften. Skriv ett pressmeddelande om det är absolut nödvändigt med någon kommentar, hänvisa till det och stäng sedan av telefonen. I extrema fall rekommenderas en hastigt påkommen semester, om det så innebär att gå ner i potatiskällaren och låsa in sig. Du gör det eftersom det finns en påtaglig risk för att du snackar bort dig om du försöker komma med diverse krystade bortförklaringar.

4. Om du inte kommer undan och du själv inser att du har klantat dig och att spelet är slut: avgå. Ibland finns ingen annan utväg. Om du avgår, gör det inte med en gråtmild och mångordig presskonferens utan med ett kortfattat och stilfullt meddelande. Det är bättre och mindre plågsamt och är, faktiskt, det hedersamma att göra.

Det här säger jag inte för att gnälla på någon. Det ovanstående ska snarare ses som lite konstruktiva råd. Och ja, jag har själv misslyckats med att följa den här manualen vid mer än ett tillfälle.