Det här inlägget av Torbjörn Kastell är så festligt att jag inte kan motstå frestelsen att bryta tystnaden och återpublicera det.

Det är naturligtvis omöjligt för oss som inte var där att veta säkert hur det gick till när Fredrik Reinfeldt första gången klev in i Sagerska palatset som nyvald statsminister. Men efter att lite närmare ha läst igenom artiklarna om Gustaf Reinfeldts höga placering på stockholmsmoderaternas nomineringslista till kommunfullmäktige så är det ganska lätt att tänka sig hur vissa tror att det kan ha sett ut. Föreställ er bara följande scen:

En klar men kylig höstdag 2006. Dörren till Sagerska glider upp, och den nye statsministerns långa skugga faller över det kalla golvet, trampat av så många mäktiga mäns fötter. Kanske hör han för sitt inre hur Strauss spelar ”Also sprach Zarathustra” då han kliver in, eller möjligen ”Hail to the chief”. Sakta, sakta går Reinfeldt fram till det stora burspråket som överblickar Strömgatan. Med sträng, landsfaderlig blick betraktar han scenen. Den nedgående solen glittrar i riksdagens fönster, där…

Visa originalinlägg 1 755 fler ord